HÜNKAR KÖŞKÜNE RENKLİ GEZİ

Bursa Uludağ'ın eteklerinde bulunan, bazı devlet büyüklerinin yanı sıra Bursa ziyaretleri sırasında Atatürk'ün de kaldığı ve on dokuz gün gibi kısa bir sürede yapılan Hünkar Köşkü gezimiz anasınıfı öğrencilerimizi heyecanlandırdı.

Serviste başlayan heyecanımız Uludağ'a tırmandıkça arttı.  Anasınıfı öğrencilerimiz 19 Ekim günü gerçekleştirilen gezide köşkün bölümlerini ilgiyle gezdiler. Köşk ziyaretinden sonra köşkün bahçe alanını da ilgiyle gezen öğrencilerimiz, Bursa manzarası eşliğinde keyifli dakikalar geçirdi.

Hünkar Köşkü, 1844 yılında Sultan Abdülmecit'in Bursa gezisi nedeniyle, dönemin Bursa valisi Mehmet Salih tarafından av köşkü olarak yapılmıştır. Köşkü ilk olarak 16 Ekim 1922 tarihinde ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk, iki manevi kızıyla birlikte sonraki tarihlerde de köşkte konaklamıştır.

25.10.2021