HASAN ALİ YÜCEL, İSMAİL HAKKI TONGUÇ ve KÖY ENSTİTÜLERİ

HASAN ALİ YÜCEL, İSMAİL HAKKI TONGUÇ ve KÖY ENSTİTÜLERİ

26 Şubat Salı günü okulumuzda farklı bir gün yaşandı.

Yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir'in yaptığı Cumhuriyet sonrası başlatılan eğitim alanındaki devrimler içinde önemli bir proje olan "Köy Enstitüleri" hakkındaki  "YÜCEL'İN ÇİÇEKLERİ" adlı belgesel film yoğun ilgi gördü.

Belgesel film hiçbir ticari amaç gözetmeksizin, sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilmiş ve sadece özel gösterimlerle izleyici karşısına çıkarılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda okulumuzda da 3 ayrı gösterim yapıldı. Gündüz gerçekleştirilen iki gösterimle ortaokul ve lise öğrencilerinin; akşam yapılan gösterimle de velilerin, ÇEK gönüllerinin, öğretmenlerin, Kır Çiçekleri'nin beğenisine sunuldu.

Belgeselde; aydınlanma ve kalkınma sürecinin en önemli bakanlarından olan Hasan Âli Yücel'in ve köy enstitülerinin kurucularından İsmail Hakkı Tonguç'un yaşamları üzerinden dönemin sosyal ve siyasal durumu, eğitim alanında yapılan devrimler, köy enstitülerinin kuruluş çalışmaları, özellikleri, işleyişi ve siyasi nedenlerle kapatılmaları eşsiz görüntüler eşliğinde çarpıcı bir şekilde anlatılıdı.

Köy enstitüleriyle ilgili özgün ve orijinal fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisinin de büyük beğeni topladığı akşamda izleyiciler filmle ilgili beğenilerini ileterek bu anlamlı geceden memnuniyetle ayrıldılar.


29.03.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.