"GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ" PROJEMİZ 2.YILINDA

"GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ" PROJEMİZ 2.YILINDA

TÜBİTAK 114K738 nolu "Okulda Gürültü Kirliliği: Nedenleri, Etkileri ve Kontrol Edilmesi" adlı projenin eğitim uygulamalarının bu yıla ait programının tanıtımı okulumuz idareci ve öğretmenlerinin ve Doç. Dr. Mızrap Bulunuz'un katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantı açılışında Müdür Yardımcısı ve projenin okul koordinatörü Ebru Yılmaz'ın Çağdaş Eğitim Kooperatifi Kurumlarında sükûnetli okul iklimi ve öğrenme ortamına verdikleri önemi ve projeyi sahiplendiklerini vurgulamasının ardından, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı boyunca yürütülecek çalışmaların tanıtımına geçildi.

Dr. Mızrap Bulunuz yürütülecek eğitim uygulamaları için öğrencilerin seviyelerine uygun olarak hazırlanan ilkokul ve ortaokul kılavuz kitaplarını, CD ve materyallerin tanıtımını yaptı. Yapılan tanıtımda eğitim faaliyetlerinin nasıl Türkçe, fen, matematik, müzik, resim ve drama dersleriyle bütünleştirilmiş olduğu gösterildi. Bu kapsamda yürütülecek faaliyetlerin zümre öğretmenlerine göre düzenlenen görev dağılımı çizelgesi ve faaliyet uygulama planı paylaşıldı.

Dr. Bulunuz eğitimin ailede başladığını ve sükûnetli okul kültürü oluşturulabilmesi için ailelerle işbirliği yapmanın çok önemli bir yer tuttuğunu vurguladıktan sonra, aileler için okulda gürültü konulu hazırlanan broşürü tanıtıldı. Bu yıl ilk veli toplantısında yürütülen çalışmalarla ilgili sunum yapıldıktan sonra velilere broşürün dağıtılması kararlaştırıldı.

Geçen seneye ait çalışmaların sonunda yapılan ölçümler ve röpörtajlarda öğrencilerden ve öğretmenlerden alınan olumlu dönütlerden bahsedildi. Proje çalışmalarına gönüllü olarak destek veren öğretmen adayı Jonida Kelmendi, projeye bursiyeri Nihal Coşkun'a ve kıymetli zamanlarını ayırarak toplantıya katılan tüm öğretenlere teşekkür edilerek bu yıl yapılacak çalışmalar için başarılar dilendi.

Özel 3 Mart'lılar olarak okulumuz etkinlik takvimine Nisan ayı sonunda yapılan "Uluslararası Gürültü Farkındalığı Günü" nüde almış bulunmaktayız.

Bu yıldan itibaren bugünde okulumuzda branşların da desteğiyle çeşitli etkinlikler yapılacaktır.


01.11.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.