GÖLYAZI KÖYÜ'NDEN FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN OBJEKTİFİNE YANSIYANLAR

Öğrencilerimiz doğayı fotoğraflamak, öğrendikleri çekim tekniklerini gerçekleştirmek, farklı bir mekanı gözlemleyip fotoğraflamak adına oldukça keyifli vakitler geçirdiler.

Gölyazı Köyü Bursa'nın Nilüfer İlçesine bağlı Uluabat gölü kıyısında yer alan bir balıkçı köyü. Manzarası, çevre yapısı ile eşsiz bir güzelliğe sahip.

Eski adı Apolyont olan eski bir Rum köyü burası. Tarihsel zenginliği Roma dönemine kadar dayanır.

Gölyazı aynı zamanda bir kuş cenneti, balık bolluğu ve kuşların göç yolu üzerinde olmasından birçok türe ev sahipliği yapıyor. Gölyazı halkı geçimini balıkçılık ile yapmakta misafirperver ve güleç yüzlü. Fotoğrafa yeni başlayan öğrencilerimiz için model oldukları, yardım ve ilgilendikleri için teşekkürler.

Gölyazı mitolojik hikayeleri, ağlayan çınarı, kilisesi, balıkçı tekneleri, kuşları ve sakinleri ile öğrencilerimiz için harika bir deneyim oldu. Ayrılırken tekrar fotoğraflamak için gelme dileklerimiz ve görsel hafızamızda bu güzel köy hakkında bolca fotoğrafla okulumuza döndük.

20.02.2018