GELENEKSEL İLKOKUL GÖRSEL SANATLAR VE SERAMİK SERGİMİZ

GELENEKSEL İLKOKUL GÖRSEL SANATLAR VE SERAMİK SERGİMİZ

İlkokul öğrencilerimizin Görsel Sanatlar ve Seramik derslerinde yaptıkları birbirinden farklı teknik ve malzemeden oluşan çalışmaların sergisi yoğun bir veli katılımı ile Sergi Salonumuzda gerçekleştirildi.

GÖRSEL SANATLARDA;

HAZIRLIK
"STRAFOR HEYKELLER"
Sanatta "Parça-Bütün" ilişkisi bağlamından yola çıkılarak, öğrencilerimiz farklı büyüklükte ki geometrik strafor parçalarından üç boyutlu figürler oluşturdular. Oluşturulan Strafor heykellerini akrilik boya ile renklendirerek yaratıcı biçimde tamamladılar.

1.SINIFLAR
"PORTRE TAMAMLAMA"
Simetri kavramından yola çıkılarak, öğrencilerimiz pastel boya tekniğini kullanıp portre çalışmalarını tamamladılar.

"ÇİÇEKLİ NATÜRMORT"
Öğrencilerimiz, Ebru tekniğini tuval üzerinde deneyimleyerek çalışmalarına fon oluşturdular. Oluşturulan fon üzerine hayallerindeki çiçeklerini yaratıcı biçimde resmettiler.

2.SINIFLAR
"İPLE DOKUMA"
Sanat malzemesinin çeşitliliğinden faydalanan öğrencilerimiz, iplerle tabaklarına dokuma yaparak süsledi ve ağaç oluşturdular . "Bu ağaç nerede?" sorusuyla ön- arka plan ilişkisini resim yoluyla ifade ederek çalışmalarını tamamladılar.

"HAYALİMDE Kİ BAHÇE"
Sanatta 2 boyut-3boyut kavramları ele alınıp, öğrencilerimiz havayla kuruyan killeri kullanarak hayallerindeki bahçeyi oluşturdular.

3.SINIFLAR
"Röprodüksiyon Yorumlama"
Türk Resim ve karikatür sanatçısı Nuri Abaç'ın eserlerinden yola çıkarak öğrencilerimiz, sanatçının sanat anlayışı ve yapıtları hakkında bilgi edindiler. Öğrencilerimizin hayallerini sanatçının gözünden yansıtmaları sağlanarak seçilen eserleri yorumladılar. Daha sonra bu yorumlamaları yaptıkları ebru üzerine kolaj tekniğiyle düzenlediler.

"Baskı Resim"
Öğrencilerimiz eva foamlar üzerine yaptıkları dokuları baskı yoluyla çoğaltarak öncelikle bireysel çalıştılar. Yapılan baskılar kolaj tekniğiyle bir araya getirilerek ve karışık teknik kullanarak yaratıcı grup çalışmalarını oluşturdular.

4.SINIFLAR
Sanat tarihinde maskeler ilkçağ uygarlıklarına kadar uzanır. Günümüze kadar birçok duyguyu, düşünceyi ifade etmek için maskeler yapılmıştır. Farklı materyaller kullanılarak oluşturulan maskeler öğrencilerimizin hayal dünyalarının simgesel yansımalarıdır.

SERAMİKTE; Hazırlık sınıfları plaka yöntemi çerçeve ve sır üstü seramik boyama tekniği,

1.Sınıflar plaka yöntemi beyaz çamur balıklar ve sır altı boyama tekniği,

2.Sınıflar plaka üstü dantel baskı dekor balıklar ve astar boyama tekniği,

3.Sınıflar kendi oluşturdukları seramik tabaklar üzerine sır üstü boyama tekniği ile dekor çalışmaları oluşmuştur.

Öğrencilerimizin yaptıkları çalışmaları aileleri ile paylaşma sevinci ve gururu görülmeye değerdi.

Öğretmen ve öğrencilerimize emeklerinden, katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Sergi Mart ayı sonuna kadar hafta sonları ziyaret edilebilir.


19.03.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.