FLL ROBOTİK YARIŞMASINDA BÜYÜK BAŞARI

FLL ROBOTİK YARIŞMASINDA BÜYÜK BAŞARI

Öğrencilerimiz bilim kahramanları tarafından organize edilen 'FIRST LEGO LEAGUE' 20. Sezon Master Piece teması ile Eskişehir de gerçekleştirilen turnuvada Robot tasarım dalında birincilik ödülünü aldılar ve Birincilik kupası ile döndüler.

Bu yıl 20. si düzenlenen First Lego League (FLL) robotik yarışmasının 2 Mart 2024 tarihinde düzenlenen Eskişehir yarışmasına robotik ve kodlama kulübü öğrencilerimizden kurulu "ROBOÇEK" takımımız ile katıldık.

FLL yarışması kendi içerisinde 3 farklı kategori de yarışmaların sürdüğü ve robotik yarışmaların yapıldığı Bilim Kahramanları derneğinin düzenlediği robotik yarışmasıdır. Bu kategoriler; yenilikçi proje kategorisi, robot tasarım kategorisi ve öz değerler kategorisi olarak jüri karşısında öğrencilerin çalışmalarını anlattıkları bölümlerdir.

Bu yıl "Master Piece" konulu ve sanat ile ilişkili olan bu yarışmada öğrencilerimiz projelerinde geri dönüşüm ve sıfır atık malzemelerinden olan pet şişelerden 3 boyutlu baskı sarf malzemesi filament oluşturarak, sanat dalında farklı 3 boyutlu obje tasarımlarını anlatmışlardır. Robot tasarımında kompakt ve referansı yüksek bir robot tasarımını oluşturmuşlardır. Ayrıca öz değerler sunumunda takım arkadaşlıklarını ve hangi aşamaları nasıl geçtiklerini anlatmışlardır.

Öğrencilerimiz jüri sunumları ve robot performans yarışmalarının sonunda "ROBOT TASARIM 1. LİK ÖDÜLÜ"  ile ödüllendirilmiştir. Tüm aşamaları çok iyi bir şekilde başarıyla geçen öğrencilerimizin sonuçlar açıklandığında ki mutlulukları görülmeye değerdi.

ROBOÇEK takımı öğrencilerimiz:

Mustafa Selim Karayel, Deniz Çağan Görmez, Agâh Ata Arıburnu, Hasan Sezen, Enes Kınık, Doruk Demirayak, Can Cesur, Alper Çetin, Kutay İzin, Ömer Kaan Yavuz

Büyük bir başarı gösteren öğrencilerimize, onlara  koçluk yapan Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Muzaffer YILMAZ'a, danışmanlık yapan Sema IŞIK ve Çağlar TUNÇEL öğretmenimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ayrıca takımımıza değerli katkılarından dolayı müzik öğretmenimiz Bahadır SEVİK, fen bilimleri öğretmenimiz Hasan SEMERCİ, görsel sanatlar öğretmenimiz Aysun Eyidoğan ve drama öğretmenimiz İbrahim Zeki Karabulut'a çok teşekkür ediyoruz.


05.03.2024

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.