FLL Robotik Kulübü Şehir Planlaması Uzman Sunumu

FLL Robotik Kulübü Şehir Planlaması Uzman Sunumu

Bu yıl robotik kulübümüzün katılacağı First Lego League(FLL) yarışmasının proje konusu şehir planlamasıdır. Öğrencilerimiz hem robot sahası üzerinde Lego Education setleri ile hazırladıkları robotlarla verilen görevleri yerine getirmeye çalışacaklar, hem de şehir planlaması ile ilgili proje geliştirip, kurul önünde bu projelerini sunacaklar.

Şehir planlamasını daha iyi anlamaları, özümsemeleri ve proje fikirleri edinebilmeleri için okulumuza Yüksek Mimar Güler Şakir Tunçel hanımefendiyi konuk ettik. Kendisi hem bina tasarımı hem de şehir planlaması adına çalışmaları bulunmaktadır. Öğrencilerimize şehir planlaması, geliştirilmesi ve problemlere yönelik nasıl çözümler gerçekleştirilebilir hakkında sunumunu yaptı. Sunumundan ardından soruları cevapladı.

Öğrenciler şehir planlama ve organizasyonunun nasıl geliştiğini, günümüzde şehirlerin imge noktaları hangi yönüyle geliştirilmeli, şehir planlarken kaç yıllık planlamalar yapılmalı, şehir içinde oluşabilecek problemler ve bu problemlerin çözümünde nasıl teknikler kullanılmalı gibi sorulara yanıtlar buldular.

Sunumu ve proje fikirleri ile bize katkıda bulunan Güler Şakir Tunçel hanımefendiye teşekkür ederiz.


13.01.2020

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.