ENVER AYSEVER 3 MART EĞİTİM KURUMLARI'NDA

ENVER AYSEVER 3 MART EĞİTİM KURUMLARI'NDA

Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz kültür-sanat etkinlikleri kapsamında 19 Aralık Salı günü; ödüllü yazar, televizyon programcısı, tiyatro senaristi, köşe yazarı ve sosyolog Enver AYSEVER' i konuk ettik. Enver AYSEVER,iki ayrı oturumda hem öğrencilerimizle hem velilerimizle bir araya geldi.

Öğrencilerimizle yaptığı "Cumhuriyeti ve Aydınlanmayı Edebiyatla Anlamak" konulu söyleşisinde AYSEVER, "sanat ve edebiyatın aydınlanma sürecine katkısı, özgürlük kavramının önemi, kitap okumanın insanı özgür ve özgün düşünmeye yönlendirmesi ve Bursa'dan yolu geçen şair ve yazarların yaşamlarından kesitleri" kendi yaşam öyküsüyle bir araya getirerek anlattı. Çok büyük bir ilgi ve dikkatle Aysever'i dinleyen öğrencilerimiz, söyleşinin sonunda kendisine sorular yönelttikten sonra kitaplarını imzalattılar.

18.30'daki yapılan ikinci oturumda ise Enver AYSEVER, ilk şiir kitabını çıkararak unvanlarına bir yenisini daha eklediği "ŞAİR" kimliğiyle velilerimize keyifli bir akşam yaşattı.  Şiir kitabı "Bize Sağanak Aşk Lazım" dan bazı şiirlerini okudu ve ilk şiirlerinden bu yana geçen süreci, yaşamından kesitleri, toplumsal tarihle bir araya getirerek dinleyenlerle paylaştı. Ardından velilerimiz, Enver Aysever'e kitaplarını imzalatıp kendisiyle yüz yüze sohbet etti.

Enver AYSEVER' e teşekkür ediyoruz.


22.12.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.