EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ KONULU 1.ÇEK KISA FİLM YARIŞMASI

Sosyal Bilgiler Bölümü'nün her yıl farklı konu başlığı altında gerçekleştirmeyi planladığı "DEĞİŞTİREN ADIMLAR" projesi bu sene içerik olarak "Eğitimde Fırsat Eşitliği" konusu ile başladı. Öğrencilerin Eğitimde Fırsat Eşitliği konusunu "Kısa film yarışmasıyla" ele aldıkları projede, yaratıcılıklarını ve hayal dünyalarını geliştirmek, toplumsal sorunların çözümünde rol alabilen duyarlı bir nesil yetiştirmek hedefleniyor.

Çocuklarımızın imzasını taşıyan kısa film kategorileri ise: En iyi senaryo, En iyi film ve En iyi oyuncu olarak belirlendi. Program, Eğitimde Fırsat Eşitliği konusu hakkında sunum yaparak başladı. Bununla birlikte yıl boyunca gerçekleştirilen Proje etkinlikleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Program kısa filmlerin izlenmesi ile devam ederken jüri üyeleri belirlenen kriterlerde değerlendirmelerini yaptılar. Bunun sonucunda En iyi Film ödülünü "Haksızlığa Direniş" alırken, En iyi senaryo ödülünü ise "Hayat Okulu" aldı. En iyi oyuncu performansını ise "Eşit miyiz?" filmi ile Arda Doğan kazandı. Kısa film yarışması ile öğrenciler ve veliler eğlenceli dakikalar geçirirken, "Eğitimde Fırsat Eşitliği" konusu ile özellikle sosyal sorumluluk projelerinin önemi ve öğrencilerde yarattığı farkındalığın duyarlı bireyler yaratmasında etkisinin büyük olduğu vurgulandı. Sosyal Bilgiler Bölümüne toplumda önemli bir yeri olan eğitimde fırsat eşitliği konusuna duyarlı yaklaşımları ve program için gösterdikleri emeğe teşekkür ederiz.

14.06.2022