EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ WEB DUYURUSU

ÖZEL OKULLAR EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ BAŞVURU VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ
YAPILACAK
İŞLEM / TARİH
Destekten Yararlanmak isteyen Öğrencilerin e-Okul Üzerinden Başvuruları 10 Ağustos 2015 - 02 Eylül 2015
Tercih işlemi Yapacak Öğrencilerin ilanı / 03 Eylül 2015 Perşembe
Öğrencilerin Tercih işlemleri / 04 -10 Eylül 2015
Yerleştirme Sonuçlarının ilanı / 11 Eylül 2015 Cuma
Nakil ve Kesin Kayıt işlemleri / 14 - 21 Eylül 2015
Ek Yerleştirme Sonuçlarının İlanı / 22 Eylül 2015 Salı
Ek Yerleştirme Kayıt işlemleri / 22 - 30 Eylül 2015

AÇIKLAMALAR

1) Okul öncesine devam edecek olanlardan 15 Mart 2010 ile 14 Eylül 2011 arası doğumlular başvuru yapabilir.
2) Okulumuza Okul Öncesi (ana sınıfı) için kayıt yaptıran öğrencinin kaydı resmi bir okulda gözükmüyorsa, okulumuza kesin kayıt yaptırıp başvurusunu da okulumuzdan yapacaktır. Resmi okulda gözüküyorsa ve naklini sistemden alamamışsak başvurusunu e-okulda gözüktüğü okuldan yapacaktır.
3) 1. ve 5. sınıfa devam edecek olan öğrencilerimizin kayıtları okulumuzda gözükmemektedir. Başvurular başladığında nakil sistemi açılmamışsa bu öğrencilerin başvurusu kayıtlı gözüktüğü okuldan yapılacaktır.
4) Ara sınıflarımıza (2, 3, 4, 6, 7 ve 8. sınıflara) nakil gelecek olan öğrencilerimizin nakilleri sistem açılmadığı için alınamamıştır. Kayıtları devam ettikleri okullarda gözükmektedir. Bu öğrencilerden geçen yıl eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmayanlar  başvurular başladığında kayıtlı gözüktükleri okuldan başvuru yapacaklardır.
5) Velilerimiz aşağıdaki listede belirtilen belgelerle birlikte 10 Ağustos 2015 - 02 Eylül 2015 tarihleri arasında okulumuz öğrenci işleri bölümüne başvuru yapacaktır:

a) EK - 12 (Duyurumuz ekinde, indirilebilir)
b) Kira Gelir Taahhütnamesi (Duyurumuz ekinde, indirilebilir)
c) Başka okullarda öğrenim gören çocuğu varsa belgesi
d) Sportif vb. başarıları varsa belgesi
e) Ailede tüm çalışanların nisan, mayıs ya da haziran 2015 aylarından birisine ait gelir durumunu gösterir belge,
f) Milli Eğitim Bakanlığı personeli ise çalıştığı kurumdan alacağı belge
g) Durumu EK-12 belgesindeki 4. maddenin 1, 2 veya 3. bölümüne uyanlar nüfus kayıt örneği

6) Başvuru işlemlerinin takibinden, okul tercihi işlemlerinin yapılmasından, nakil ve kesin kayıt işlemlerinin takibinden öğrenci velisi sorumludur. (Eğitim ve Öğretim Desteği Başvuru ve Yerleştirme e-Kılavuzu sayfa 5, u ve ü maddeleri)
7) Eğitim ve öğretim desteği kasım, şubat ve haziran aylarında 3 taksit halinde okuduğu okula ödenmekte olup, miktarı aşağıda belirtilmiştir:
Okul Öncesi             : 2.680,00 TL
İlkokul                       : 3.220,00 TL
Ortaokul                   : 3.750,00 TL
8) Eğitim ve öğretim desteği -geçen yıl alanlar için-  ilkokulda 4. sınıfın sonuna, ortaokulda 8. sınıfın sonuna kadar geçerlidir. Destek almış olanlar  yeniden başvuru yapmayacaktır.
9) Eğitim ve öğretim desteği e-kılavuzu MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanmıştır.( http://ookgm.meb.gov.tr/)
10) 10 Ağustos günü başvurular başladığında okulda aynı anda çok başvuru talebi olabilecektir. Bu nedenle 414 00 88 veya 414 00 99 nolu telefonlardan (dahili 611 / Elif Hanım) randevu alınması yararlı olacaktır. Randevu alan velilerimize randevu saatlerine göre öncelik tanınacaktır. Başvurular 2 Eylül tarihine kadar devam edecektir.

(Ekteki çıktıları alabilmek için resimleri sağ tıklayarak farklı kaydet seçeneği ile bilgisayarınıza kaydederek çıktılarınızı alabilirsiniz)

05.08.2015