ÇOK YAKINIMIZDA HER ANLAMIYLA MODERN  BİR ESKİŞEHİR VAR...

ÇOK YAKINIMIZDA HER ANLAMIYLA MODERN BİR ESKİŞEHİR VAR...

Dördüncü sınıflar olarak ikinci kez Eskişehir Gezisi yapıyoruz. Bu şehir görülmeye layık bir şehir. Eskişehir, ancak Avrupa şehirleriyle kıyaslanabilir. Şehir artık bir turistik kent olmuş ve akın akın ziyaretçi kaynıyor.

Bizler, ilk önce en turistik bölgelerden Odun Pazarı'na uğruyoruz. Türk Osmanlı evlerinin restore edildiğini, rengârenk dar sokaklarında kayboluyoruz ve hediyelik eşyalarımızı seçiyoruz.

Daha sonra Balmumu Müzes'nde bulunan tüm değerlerimize hayran kalıyoruz.  Çağdaş  Cam Sanatları Müze'sinde cam ustalarının sergilediği yetenekler karşısında şaşırıyoruz.

Kent Müze'sinde Eskişehir'in geçmiş tarihini zihnimize yazıyoruz. Yakın tarihte açılan Kurtuluş Savaşı Müze'sinde Mustafa Kemal Atatürk ve Arkadaşlarının kahramanlığının önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.

Bu şehirde sanat, bilimle, kültürle, müzikle,  edebiyatla harmanlanarak gelecek nesillere büyük bir miras bırakma peşinde...

Ve öğlen vakti ünlü Tatar Çibörek (çiğ denmez) evinden leziz böreklerden yiyip ,turumuza devam ediyoruz.

Trafiğe kapalı kaldırımsız sokaklarda yürürken, kafanızı nereye çevirseniz heykel...Etraf yemyeşil, elinizde makinenizle çekmek için ağaçsız tek bir kare bile yakalamak zor. Kocaman parklar... Eskişehir %100 öğrenci şehri, bisiklet dostu, park dostu bir şehir. Sanki Venedik'tesiniz... Eskişehirlilerin kenarında yürüyüş yaptıkları, renkli teknelerle tur yaptıkları Porsuk Çayı var.

Gittiğimiz Sazova Parkı, "Bilim, Sanat ve Kültür Parkı" olarak da anılıyor. İçinde Sabancı Uzay Evi, Eti Sualtı Müzesi, kafeler ve büyük gölet var. Kocaman bir Masal Şatosu bizlere göz kırpıyor ve kendisine davet ediyor. Parkın içinde Korsan Gemiyi dolaşıp, kaptanla ve güzel  şehirle  vedalaşıyoruz...


07.05.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.