ÇOCUK EDEBİYATI YAZARI ÖMÜR KURT İLE ONLINE SÖYLEŞİ

3. sınıf öğrencilerimiz, Çocuk Edebiyatının ünlü yazarlarından Ömür Kurt ile 'Karaca ve Yürüyen Köşk' isimli kitabı üzerine online söyleşide bir araya geldiler. Hürriyet Gazetesi'nde yazdığı çocuk ve aile konulu yazılarıyla da büyük beğeni toplayan Kurt, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihe gecen Yalova'da ki "Yürüyen Köşk" olayını etkileyici bir dille hikayeleştirdiği "Karaca ve Yürüyen Köşk" hikayesini öğrencilerimizle paylaştı. Yalova'da bulunan Yürüyen Köşk'ün bir ağacın kesilmemesi için Atatürk'ü talimatıyla taşınmasının dünya tarihinde bir ilk olduğunu anlatan Kurt, Ulu önderimizin doğal yaşama verdiği önemi vurgulamış oldu. Çevremize karşı duyarlı olma, insan sevgisi ve tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyma konularında değerli mesajlar aldık.

18.12.2020