ÇEK YÖNETİMİNDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

ÇEK YÖNETİMİNDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

Eğitimde fırsat eşitliğinin öncü kurumu,Ülkemizin ilk eğitim kooperatifi, okulumuzun kurucusu Çağdaş Eğitim kooperatifi yönetiminde bayrak değişikliği yaşandı.

14 Ağustos 2016 Cumartesi günü Okulumuz konferans salonunda ÇEK'in21.Olagan genel kurulu gerçekleştirildi. Toplantının Divan Başkanlığını Prof. Dr. Müfit PARLAK, kâtip üyeliklerini okulumuz idarecileri Meral ÖMÜR ve Kağan SELÇUK yaptı.

Ulu Önder Atatürk, şehitlerimiz ve hayatta olmayan tüm gazilerimiz  için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın söylenmesinden sonra 4 yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Ali ARABACI açış konuşmasını yaptı.

Ali ARABACI yaptığı konuşmadaÇağdaş Eğitim Kooperatifi'nin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti ve başkanlığı döneminde yapılan çalışmaları anlattı.

Konuşmasında güncel sorunlar üzerinde de duran Ali ARABACI;  toplumsal ve ülke bütünlüğümüzün, ortak değerlerimizin, özgürlüğümüzün, demokrasimizin, iç barış ve geleceğimizin tehlike altında olduğunu, ülkemizin, siyasi haklar, sivil özgürlükler, ekonomi, toplumsal yaşam, yönetim, sağlık ve eğitim alanında, hızla İslami nitelikli otoriter bir rejime doğru yol aldığını, medyanın, yargının, yasamanın, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, iş dünyasının ve yürütmenin ağır baskı altında olduğunu" söyledi.

 Arabacı "Halkın adalete olan güveni yüzde 20'lere kadar düşmüş, kişilerin en temel hakkı olan hukuk güvenliği kalmamış, Anayasa askıya alınmış olup, yeni anayasa söylemleri ile ülke rejimi değiştirilmeye çalışılmaktadır. Parlamenter sistem fiilen ortadan kaldırılmış, her karar bir kişinin iradesine terk edilmiştir." Dedi.                  

EĞİTİMİNTABLOSU

Arabacı, eğitime erişim, fırsat eşitliği ve eğitimde kalitenin, ülkemizin en önemli sorunu olduğunun altını çizdi. Arabacı, bir baskınla uygulamaya giren "4+4+4" adı verilen çağdışı eğitim sistemi sayesinde öğretimin her basamağının daha da kötüleştiğini bildirdi.

Eğitim sisteminin, topluma değil, iktidar yararına hizmet edecek şekilde düzenlendiğine dikkati çeken Arabacı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"93 yıl önce başlatılan çağdaşlaşma projesi bugün tersine çevrildi. Eğitim sistemi, 'dindar gençlik yetiştirme' söylemiyle, eğitimde kalite, yeni bilimsel yaklaşımlar bir yana bırakıldı. Cumhuriyetin tüm kurum ve değerlerini, ulusal bayramlarını, inançlarını toplum hayatından silme projeleri militanca bir anlayışla uygulanmaktadır.
Toplumun çok farklı unsurlarını bir arada tutan ve tutacak olan seküler toplum ve laik yönetim, büyük ölçüde sakatlandı. Türkiye'yi bir arada tutan bağlar tehlikeli biçimde zayıflatıldı, Cumhuriyet'in 'birlikte yaşam' ilkesi yerle bir edildi. Böyle bir tablo karşısında hiçbir Türk yurttaşının sessiz kalmaya hakkı yoktur."

ETKİLİ MÜCADELE ALANI: ÇEK

Arabacı, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin, Atatürkçü eğitim modelini ilke edinen, Cumhuriyetten, aydınlanmadan, çağdaş anlamıyla insanlık değerlerinden yana bir kurum olduğunu bildirdi. Arabacı, ülkemizin geleceğini, bu ilkelerin hayata geçirilmesinde gören herkesi ÇEK'e destek vermeye çağırdı.

Yönetim Kurulu seçimleri sonucunda yeni yönetim kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu: Ahmet İNCE, Ali KARA, Aral ALKAN, Asude BİLGİN, Atakan ÜNSAL, Buğra KÜÇÜKKAYALAR, Canan ŞENER, Cumhur ÖZCAN, Doğan YILMAZ, Erdal AKTU, Fehmi ENGİNALP, Füsun KUTER, Hüseyin BULUN, Mustafa AKYÜZ, Nihan ALPAY, Rüçhan ÖZKILIÇ, Rüyam KÜÇÜKSÜLEYMANOĞLU, Turgut YALKI, Zafer TOLUNAY

4 yıldır yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Ali ARABACI, bu görevi Buğra KÜÇÜKKAYALAR'a devretti.

Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı 4 yıl boyunca ÇEK'in ve Kurumumuzun önemli kazanımlar elde etmesini sağlayan Ali ARABACI'ya; birlikte çalıştığı yönetim kurulu, denetleme kurulu ve emanet komisyonu üyelerine teşekkür ediyoruz.

Önceki yönetim kurulunda görev yaptığı süre içerisinde Okulumuza değerli katkılarda bulunan Buğra KÜÇÜKKAYALAR'a yeni görevinde başarılar diliyoruz. 

Gönüllülük esası ve imece usulü yürütülen bu çalışmalara katılıp elini taşın altına sokan herkese şükranlarımızı sunuyor; yeni seçilen yönetim kurulu, denetleme kurulu ve emanet komisyonu üyelerine bu görevlerinde başarılar diliyoruz. 


25.05.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.