BEDENİMİZ ÖZELDİR

BEDENİMİZ ÖZELDİR

Rehber Öğretmenimiz Yeşim ÇORUH GÜLER "Bedenim Bana Aittir" konusuna dikkat çekmek için Anasınıfı,1 ve 2. sınıf öğrencilerimize yönelik bir eğitim gerçekleştirdi. 

"Bedenimi Tanıyorum ve Koruyorum" konulu eğitiminde öğrencilerimize bedenimizin sadece bize özel olduğunu, vücudumuzda özel bölgelerimiz olduğunu ve bedenimizi korumamız gerektiğini belirtti. İyi dokunma, kötü dokunma, iyi sır, kötü sırrın neler olabileceğini anlatıp kendilerini kötü hissetmelerine neden olacak dokunmalara maruz kalırlarsa ne yapmaları gerektiği konusunda öğrencileri bilgilendirerek, eğitimi "Bedenim Bana Aittir", "İyi Dokunuş-Kötü Dokunuş" videosuyla pekiştirmiştir.

İyi dokunma: Seni mutlu eden, rahatsız etmeyen dokunmalar iyi dokunmadır. Örneğin: Uyandığında annenin sana sarılması ve öpmesi. Babanın iyi geceler dilemek için sarılması ve öpmesi. Öğretmeninin aferin derken başını okşaması, arkadaşının elini tutması iyi dokunmadır ve bize kendimizi çok iyi hissettirir.

Kötü dokunma: Kendini rahatsız hissetmene neden olan dokunmalar genellikle kötü dokunmalardır. Dokunulmasını istemediğin halde sana dokunulursa dokunma canını acıtıyor, seni korkutuyor ve sinirlendiriyorsa bu kötü bir dokunmadır. Kötü dokunan kişi tanıdığın ya da tanımadığın, yaşıtın ya da senden büyük bir kişi olabilir.

Sana kötü dokunulduğunu hissediyorsan bunu mutlaka güvendiğin bir büyüğünle (anne, baba, öğretmen, aile büyükleri vb.) paylaşmalısın. Bunu yapan kişi saklaman gerektiğini söylerse ve tehdit edilirsen, mutlaka söylemen gerektiğini unutmamalısın.

Bu senin bedenin, hayır deme hakkına sahipsin!


29.03.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.