ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZİN TARİHTE YOLCULUKLARI

Anaokulu öğrencilerimiz Arkeo Parkında tarihe yolculuk yaptılar.

Arkeo Park, Bursa'nın Nilüfer ilçesi Akçalar Beldesi'nde yer alan Aktopraklık Höyüğü 'nün de içerisinde yer alan Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesidir.

Yaklaşık 3 bin metrekare inşaat alanına sahip müzede, bölgede yapılan arkeolojik kazılardan elde edilen bulgularla 8 bin 500 yıl öncesine uzanan yaşamın izleri en güzel şekilde sunulmakta ve okul gibi çocukların ve gençlerin eğitimine de önemi bir katkı sağlamaktadır.

Minik öğrencilerimiz Bursa'nın ilk köyünün kurulduğu yer olarak bilinen alanda yapılan kazıları ve yaklaşık 7000 yıl önce var olan köyün maketini incelediler ve o döneme ait insanların yaşamları hakkında bilgi edindiler.

300 yıl öncesine ait ev modelleri kullanarak oluşturulan Osmanlı Köyü'nde öğrencilerimiz geçmişe güzel bir yolculuk yaptılar.

10.11.2016