ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ MERİNOS ENERJİ MÜZESİ'NDE

Anaokulu öğrencilerimiz Merinos'taki Enerji Müzesi'ni ziyaret ederek, enerji sektörünün geçmişine yolculuk yaptılar.
Kapatılan Merinos Tekstil Fabrikası'nın enerji ihtiyacını karşılamak üzere, 1938 yılında yaptırılan Merinos Elektrik Fabrikası'nı gezerek, yakından incelemelerde buldular.

O zamanki teknoloji ile şimdikini kıyaslama imkânı bulup, enerjide daha da ilerleyebilmek için neler yapabiliriz konusunda öğrencilerimiz okula gelince fikirler yürüttüler. Enerjide teknolojiyi ihtiyaçlara göre sürekli geliştirmemiz gerektiğinin farkına vardılar.

Bursa sanayisinin enerji geçmişini halka sunan elektrik dağıtım bölümü, kazan dairesi, pompa dairesi gibi üretim birimlerini gezen öğrencilerimiz, müze yetkilisi olan Yasemin Hanım'dan   bilgi alan anaokulu öğrencilerimiz ilginç bir deneyimde bulundular.

27.02.2016