ANADOLU MEDENİYETLERİNE YOLCULUK

ANADOLU MEDENİYETLERİNE YOLCULUK

6. Sınıf öğrencileri Yeryüzünde yaşam ünitesinde Anadolu'da kurulan ilk çağ medeniyetleri konusunu daha iyi kavramak için Ankara'da idi.

28.11.2015 Cumartesi gününü Sosyal Bilgiler zümremiz rehberliğinde 6. Sınıf öğrencilerimiz Anadolu medeniyetleri müzesinde ilk çağ uygarlıklarına ait tarihi objeleri büyük bir hayranlıkla incelediler.

Kurucu meclis özelliği taşıyan I.TBMM binası ile II.TBMM  binalarını gezdiklerinde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük fedakarlıklarla nasıl çalıştığını, bizlere bu günleri nasıl hazırladıklarını hatırladılar ve bir kez daha onlara duydukları saygı ile minnet duyguları ile oradan ayrıldılar.

Etnografya müzesinde Atamızın ilk defnedildiği yeri görerek saygı duruşunda bulundular. Ayrıca kültürümüzü oluşturan farklı ve özel objeleri hayranlıkla izlediler.

Gezimizin son durağı olan Gordion da Kral Midas tümülüsüne hayran kaldılar. Gordion müzesinde Frig uygarlığının eserlerini incelediler.

Öğrenciler gezerek, inceleyerek öğrenmenin mutluluğunu yaşarken Sosyal Bilgiler zümremiz de derslerinin işlenişinde önemli buldukları yaşayarak öğrenme etkinliğini gerçekleştirmenin gururunu yaşadılar.


03.12.2015

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.