ADIM ADIM TÜRKİYE BİLGİ YARIŞMASI

ADIM ADIM TÜRKİYE BİLGİ YARIŞMASI

Genel koordinatörlüğünü Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı  Meryem Alaçam'ın yaptığı,  sunuculuğunu ve hazırlık aşamasında ise  Sosyal Bilgiler öğretmenleri  Zehra Karakuş , Hatun Soğucak ve Ali Rıza Günay'ın '  görev  aldığı, Sosyal Bilgiler dersi kazanımlarının  yanı sıra genel kültür sorularından oluşan  Adım Adım Türkiye bilgi yarışması yıl boyunca öğrendiğimiz bilgilerin eğlenceli bir ortamda  sınanması ve pekiştirilmesini  amaçlamıştır.   5. 6. ve 7. sınıfların kendi  aralarında mücadele ettiği, heyecanın   eksik olmadığı  yarışmamıza her sınıftan 3 er öğrenci  katıldı. Oldukça rekabetçi ve renkli bir ortamda hayat bulan etkinliğimiz öğrencilerden büyük bir ilgi gördü. Bilgi yarışması sorularının  görsel içerikli ve sesli olması tüm öğrencilerin dikkatini çekerken eğlenmelerini de sağlamıştır.

Yarışmamızda  kültür ve medeniyetin beşiği olan  Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı  video ile başlarken, Türk Tarihini oldukça etkileyici bir şekilde anlatan animasyon filmimizde büyük ilgi gördü. Bu sayede öğrencilerimiz ders içerisinde gördükleri konuları da pekiştirirken, genel kültürlerini de artırmanın heyecanını yaşadılar. Bunun yanında teknolojinin zararları ve bağımlılığı ile ilgili öğrencilerin bilinçlendirilmesine yönelik animasyon filmleri gösterilerek farkındalığın artması sağlanmaya çalışılmıştır.

Öğrencilerimiz de heyecanla oturdukları yerden yarışmaya katılırken büyük bir ilgiyle takip ettiler. Oldukça çekişmeli geçen yarışmamızda sınıflar arası puan farkının çok az olması yarışmayı heyecanlı hale getirirken öğrencilerimizin Sosyal Bilgiler alanıyla ilgili soruların tamamına yakınını doğru yanıtlamaları Sosyal Bilgiler Bölümü olarak  oldukça mutlu etmiştir.


20.03.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.