7. SINIF ÖĞRENCİLERİ İLE ENERJİNİN KORUNUMU KONUSU KAPSAMINDA MERİNOS ENERJİ MÜZESİ'Nİ ZİYARET ETTİK.

Küresel iklim tartışmalarının sürdüğü, teknoloji ile birlikte kirliliğin hızla arttığı günümüzde enerji konusu evrensel bir önem kazanmıştır. Bu noktada "Enerji Tarihi" ana temalı bir müzenin kurulması gerekliliği doğmuştur. Bu nedenle Merinos Yünlü Dokuma Fabrikası'na ve kuruluşundan 1973 senesine kadar Bursa'nın bazı bölgelerine elektrik üretimi sağlayan Merinos Elektrik Santrali, 21. Yüzyılın çağdaş müzecilik anlayışına uygun olarak kurgulanarak, Bursa Merinos Enerji Müzesi'ne dönüştürülmüştür.

Yenilenebilir enerji kaynaklarını model üzerinde görme ve elektrik üretiminin nasıl bir gelişim geçirdiğini gözlemlememize olanak sağlayan müze, atmosferi ile de öğrencilerimizi etkiledi.

21.04.2016