6.SINIFLAR HERBARYUM VE ZOOLOJİ GEZİSİ

6.sınıflar Fen Bilimleri dersi bitki ve hayvanlarda üreme, büyüme ve gelişme ünitesi dahilinde Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine ait Zooloji Müzesi ve Herbaryuma gezi düzenlediler. Herbaryumun nasıl bir yer olduğunu gören öğrenciler, Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Herbaryumunun 1984 yılında kurulmuş olduğunu ve herbaryumda 39.000 çiçekli bitki ve yaklaşık 16.000 liken örneği buluduğunu öğrendiler. Bitkilerin hangi şartlar içinde herbaryuma alındığını ve kurutulma, saklama aşamalarının nasıl gerçekleştiğini yerinde incelediler.

Sonrasında 2014 yılının mayıs ayında Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü bünyesinde kurulan Zooloji Müzesi ziyaret edildi. Ülkemizde bulunan birçok memeli, omurgalı ve omurgasız hayvan çeşitlerini inceleme fırsatı bulan öğrencilerimiz türlerle ilgili ilginç hikâyeler dinleyerek yerinde ve görerek öğrenme gerçekleştirdiler. Geziyi gerçekleştiren Fen Bilimleri Zümresine teşekkür ediyoruz.

31.03.2016