4. SINIFLAR BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİNDE

4. SINIFLAR BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİNDE

Özel 3 Mart Azizoğlu 4. Sınıf öğrencileri Fen Bilimleri derslerinde bulunan "Kuvvetin Etkileri, Maddeyi Tanıyalım, Geçmişten Günümüze Aydınlatma ve Ses Teknolojileri, Basit Elektrik Devreleri, Dünya'mızın Hareketleri" üniteleri kapsamında Bilim ve Teknoloji Merkezine gezi düzenlediler. Gezide öğrencilerimiz öğrendikleri bilgileri, derslerde yaptıkları deneyleri çok daha büyük kapsamda ve ortamda gözlemleme, yaparak, yaşayarak öğrenme şansı buldular. Öğrenciler, ilgilerini çeken deneyler hakkında bilgiler aldıktan sonra her birini ayrı ayrı deneme fırsatına sahip oldular. Bilimsel verileri analiz ederek, deneylerin sonuçlarına ulaşan öğrencilerimiz, bilimin veriye dayalı olduğunu keşfettiler.

Planetaryum'da Güneş'in, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin gerçek zamanlı görüntüsünün özel bir projeksiyon yardımıyla kubbe şeklindeki tavanın iç kısmının her tarafına 360 derece yansıtıldığı gösteri salonlarında öğrencilerimiz "Uzay Bilimleri, Güneş Sistemi ve Güneş" hakkında bilgi edindiler.

Atölye çalışmalarında çocukların bilime dokunabildikleri, uygulamalı olarak düzenek ve içerik geliştirebildikleri takım çalışmalarıyla öğrenciler eğlenceli saatler geçirdiler. Öğrencilerimizin okul derslerine ilgilerini arttırmak, interaktif etkinlikler aracılığı ile kendilerini ve takım bilincini geliştirmelerini sağlamak, merak ve keşfetme duygularını uyandırmak amacıyla yapılan bu geziden ve gezi merkezinden 4. Sınıf öğrencileri büyük bir keyif alarak, mutlulukla ayrıldılar. 


27.02.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.