3 MARTLI ÖĞRETMENLERİN KÜLTÜR GEZİSİ

3 MARTLI ÖĞRETMENLERİN KÜLTÜR GEZİSİ

İnsanoğlunun belki de en büyük özelliklerinden biri farklı coğrafyaları, değişik kültürleri, bilmediği, merak ettiği yerleri gezme-görme-öğrenme duygusudur. Çek Özel 3 Mart Eğitim Kurumu öğretmenleri de bu duyguda birleşerek 12 - 15 Nisan tarihleri arasında "Medeniyetlerin Beşiği Mezopotamya" topraklarına fırtına gibi bir GAP turu gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da başlayan gezi Tarihi Hasan Paşa Hanı, Kale Surları, 10 Gözlü Köprü, Cahit Sıtkı Tarancı Evi ve 4 Ayaklı Minare gezileri sonrası Ilısu Barajı ile sular altında kalan Hasankeyf ile devam etti. Buradan Midyat'a geçen öğretmenlerimiz Süryani kültürü ile tanıştı. "Müze Kent" Mardin'i dolaşarak şehrin mistik havasını soluduktan sonra Göbeklitepe'ye geçen grubumuz günün yorgunluğunu Urfa Sıra Gecesi'nde attı.

Sular altında kalan Rumkale köyünün hikâyesini dinleyen öğretmenlerimizin en etkilendiği duraklardan biri şüphesiz ki Halfeti tekne turu oldu. Gezilerine Balıklıgöl ile devam eden öğretmenlerimiz, Harran Ovası'na giderek tarihin ilk üniversitesini ziyaret etti. Buradan da Mozaik Müzesi'ne geçen grup dünyaca ünlü "Çingene Kızı" mozaiğini yerinde görüp tarihe yakın bir pencereden baktı.

Bu güzel ve unutulmaz gezi, Gaziantep ve Hatay'ın tarihi müze, kilise ve çarşılarını gezerek sonlanırken tüm öğretmenlerimizin yüzünde yeni yerler keşfetmenin, türlü medeniyetlerle tanışmanın ve tarihin dönüm noktalarının izlerini yerinde görmenin heyecanı vardı.

Geziye katılan öğretmenlerimize ve gezinin düzenlenmesinde büyük emeği olan Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Meryem Alaçam'a teşekkür ederiz.


20.04.2022

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.