3 MART'TA FİKİRLER KONUŞUYOR

3 MART'TA FİKİRLER KONUŞUYOR

Bir saatlik düşünce alışverişi bir aylık incelemeden, araştırmadan ve düşünmeden üstündür anlayışıyla Özel ÇEK 3 Mart Eğitim Kurumları Türkçe zümresi tarafından yapılan aytışma etkinliği sona erdi.

Öğrencilerin olayları zengin bir çerçevede değerlendirebilme yetisini kazanarak tartışma kültürü edindiği, seri düşünerek fikirlerini etkileyici şekilde topluluk önünde ifade etme beceresini kazandığı aytışma heyecanı bir dönem süren ve zorlu geçen elemelerin ardından gerçekleştirildi.

03 Mayıs Perşembe günü okul konferans salonunda gerçekleştirilen aytışma finali 7 ve 8. sınıflardan seçilen öğrencilerden oluşan karma takımlar ile yapıldı. 8. Sınıf öğrencilerinden oluşan takım "Bireyi suç işlemeye toplum iter." tezini savunurken; 7. Sınıf öğrencilerinden oluşan takım "Bireyi suça iten kendisidir." antitezini savunarak zorlu bir mücadele gerçekleştirdiler.

Birbirinden ilginç, somut, çarpıcı düşüncelerin ve örneklerin yer aldığı konuşmalar izleyenler tarafından ilgiyle dinlendi. Öğrencilerin performansı izleyenleri büyüledi.

Konuşmacıların aktardıkları bilgiler sonucunda jüride yer alan öğretmenler değerlendirmelerini yaptılar. Münazarayı "Bireyi suç işlemeye toplum iter." düşüncesini savunan 8. sınıf öğrencileri az bir farkla kazandı.


04.05.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.