3 MART ORTAOKULU  RESFEBE YARIŞMASINDA BURSA 2. Sİ OLDU

3 MART ORTAOKULU RESFEBE YARIŞMASINDA BURSA 2. Sİ OLDU

Dünya Matematik Günü (Pi Günü) etkinlikleri kapsamında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından 14.03.2024 tarihinde Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünde "Matematikle Oyna" temalı RESFEBE yarışması düzenlendi.

Okulumuzda yapılan seçmeler sonucunda ön elemeleri geçen öğrencilerimizin çalışmaları Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi. Orada da finale kalmaya hak kazanan öğrencilerimiz Kayra KOCABIÇAK, Utku ÖKSÜZ, Kutay İZİN Uludağ Üniversitesi'nde 14 Mart günü yapılan yarışmada kendilerine verilen konu üzerinden RESFEBE çalışması yaparak büyük bir emek ve başarı gösterdiler.

Yarışma sonucunda Bursa 2. Oldular.

Peki nedir bu RESFEBE? Resfebe harf, sayı ve resimlerin bir arada kullanılarak bir kelimeyi bulmaya dayanan zeka oyunudur. İsmi; resim ve alfabe kelimelerinden türemiştir.

Öğrencilerimizi, Matematik öğretmenimiz Zeynep Demirsöz'ü ve Matematik Bölümünü kutluyoruz.

15.03.2024