3 MART'LI ÖĞRENCİLERİNİN "TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ" GÜNÜ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

3 MART'LI ÖĞRENCİLERİNİN "TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ" GÜNÜ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Türkçe Bölümünün hazırladığı ve sunduğu "Türkçe Dil Etkinliği" gününde öğrencilerimizin yazmış olduğu metinler ve yine kendilerinin yazdıkları kitaplar, projeler, canlandırdıkları kitap kapakları, atasözü ve deyimlerle ilgili yaptıkları maketler, dil çalışmaları, arkadaşlarına ve bizlere önerdikleri kitap önerileri 'Türkçe Dil Etkinliği' kapsamında adeta bir müze havasında okulumuzun fuaye alanında sergilendi. Öğrencilerimizin "Donuk İmge tekniği ile kitap kapağı canlandırması" ise görülmeye değerdi. Muhteşem performanslarıyla izleyen öğrenci ve velileri kendilerine hayran bırakan bu görsel şölenin ardından program konferans salonunda ''Eski Mahalle Şiir Dinletisi''yle taçlandırıldı. Diğer şiir dinletilerinden farklı olarak tiyatrallık taşıyan bu dinletide uzun zamandır mahallesine gelmeyen ve yıllar sonra bir nedenle gelip karşılaştığı insan manzaralarını anlatan bir hikaye vardı.  Atilla İlhan, Cemal Süreya, Orhan Veli Kanık, Turgut Uyar gibi birçok değerli şairimizin şiirlerinden oluşan gösteri öğrencileri ve izleyen velileri adeta büyüledi ve ayakta alkışlandı.

Programın sonunda da Türkçe Bölümünün şubat ayında duyurusunu yaparak başlatmış olduğu 'Yolculuk' adlı Öykü yarışmasının sonuçları açıklandı.

Yarışma Sonucunda;

7A sınıfından Özüm Ekin Özey 1.

6E sınıfından Defne Korkmaz 2.

5D sınıfından Gökçe Nil Kuşku 3. oldular.

5F sınıfından Zişan Asya Artuner ise Mansiyon ödülü aldı.

Derece alan yarışmacılar çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.

Öykü yarışmasında dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ediyor ve teşekkür ediyoruz.

"Türkçe Dil Etkinliği" ni düzenleyen Türkçe Bölümü öğretmenlerimize ve Drama Öğretmenimiz İbrahim Öğretmenimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Başarılı performanslarından dolayı etkinlikte ki tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.


04.06.2022

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.