3 MART’LI ÇOCUKLAR HARİKA

3 MART’LI ÇOCUKLAR HARİKA

         3 Mart Eğitim Kurumları öğrencilerinin eğitim, çevre bilinci ve Atatürk sevgisi başta olmak üzere birçok konudaki düşünce ve yaklaşımları, adeta büyüklere taş çıkartacak cinsten.

         3 Mart Eğitim Kurumu Müdür Yardımcısı Filiz Çiftçi, Eğitim Koordinatörü Meral Ömür, ilk ve ortaokul öğrencileri, İlköğretim Haftası Etkinlikleri kapsamında Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Ali Arabacı'yı ziyaret ettiler.

         Çok sıcak ve samimi ortamda geçen ziyarette,  Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin kuruluş amacı ve eğitim felsefesi hakkında bilgi alan öğrenciler, özgürce diledikleri soruları Başkan Arabacı'ya yönelttiler.

         Okula yeni başlayan minik ÇEK'liler, tenefüs aralığının kısalığından yakınırken, büyük abla ve ağabeyler de çevre bilinci ve eğitim politikaları hakkındaki düşüncelerini paylaştılar.

         Arabacı, büyükler olarak çocuklara daha temiz bir dünya bırakmayı başaramadıklarını belirterek, öğrencilerden,  insanlık ve doğa için daha çok mücadele etmelerini istedi.

        Başkan Arabacı'nın sözleri üzerine ilkokula yeni adımını atan minik ÇEK'linin, "Atatürk'ün verdiği mücadele gibi mi?" demesi, salonda bulunanlar da büyük bir hayranlık uyandırdı ,mutluluk verdi.

        Öğrencilerden, Atatürk'ün mücadelesini örnek almasını isteyen Arabacı, "Atatürk'ün yaşamı, mücadelesi, felsefesi sizlere hep rehberlik etsin.  Sizler, ülkemizin geleceği ve yarınlarısınız. Ülkemizi bugünden daha iyi terlere taşıyacağınıza olan inancım tamdır" dedi.

        Bir öğrencinin, "ÇEK'te neden görev yapıyorsunuz?" sorusunu Arabacı, "Torunlarımın yüzüne bakabilmek, sizlere güzel bir dünya bırakabilmek için yapıyorum" diye yanıtladı.

        Eğitim ve sınav sisteminin sıklıkla değişmesinden yakınan ortaokul öğrencileri de, bu durumun eğitim yaşamlarını ve başarılarını olumsuz yönde etkilediğini söylediler.

        Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Ali Arabacı, öğrencilere kitap hediye etti.


15.10.2015

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.