3 MART EĞİTİM KURUMLARI BURSASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ SAMET AYBABA'YI KONUK ETTİ

3 MART EĞİTİM KURUMLARI BURSASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ SAMET AYBABA'YI KONUK ETTİ

Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Eğitim Kurumları, Bursaspor'un başarılı teknik direktörü Samet Aybaba'yı ağırladı. Öğrenciler, salonu "yeşil beyaz en büyük Bursa" tezahüratlarıyla inletti.
Konferans salonuna Bursaspor marşı ve tezahüratlar eşliğinde giren Aybaba, yaşamından kesitler paylaşan sunuyu izledikten sonra, futbol yaşamından teknik direktörlüğe uzanan süreci anlattı, spor ve eğitimin önemi üzerinde durdu, Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin yaşadığı sorunlar ile çözüm önerileri hakkında düşüncesini paylaştı.
   Aybaba, konuşmasına, voleybolda üçüncü kez dünya şampiyonu olan VakıfBank bayan voleybol takımını kutlayarak başladı. Futbolun, voleyboldan çok daha farklı olduğunu, inanılmaz paralara ulaşan bir endüstriye dönüştüğüne işaret eden Aybaba, bu sektörün içinde yer almak ve başarılı olabilmek için altyapıya önem verilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Büyük sorunlarla boğuşan Türk futbolunun bugün tamamen yabancılardan oluştuğunu, maçlarda 100 golün 95'ini bu oyuncular tarafından atıldığının altını çizen Aybaba, "Bu, kanayan bir yaramızdır. Söylediklerimiz hiçbiri dikkate alınmıyor! Yönetimler, Federasyon olaya çok farklı bakıyor! Doğru planlama yapmadığımız, öze dönmediğimiz sürece futbolda bir yere gelmemiz mümkün değil" dedi. 

   Aybaba, bir öğrencinin, "Bursaspor'un şampiyonluk şansı ve sürecini" sorması üzerine, çok kötü birkaç sezon geçiren Bursaspor'un, yukarılarda şampiyonluk yarışında olması için üç yıllık süreye ihtiyaçları olduğunu bildirdi. Bunun çok iyi planladıklarını ifade etti.
Söyleşisinde var sistemine de değinen teknik direktör Aybaba bu sistemden en çok etkilenen takımlardan biri olduklarını söylerken "ne doğru ne yanlış yapıldı bir sezon deneyelim ve görelim" dedi.
Fenerbahçe'nin durumu hakkında ne düşünüyorsunuz sorusu üzerine teknik direktör Aybaba, Fenerbahçe'nin ülkenin önemli takımlarından biri olduğunu Ali Koç'unda Fenerbahçe'nin de başarısız olmasını istemediğini söyledi.
Etkinliğin sonunda okul müdürümüz Ayla Okumuş Samet Aybaba'ya yaptığı söyleşiden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. Solan çıkışı öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan teknik direktör çocukların imza isteklerini de karşılıksız bırakmadı.


14.12.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.