2. SINIFLAR ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ 'NDE

ÇEK Özel 3 Mart İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri, 17.10.2018 günü Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Hayvancılık Birimi'ne düzenledikleri gezide; hayvanların yaşam alanlarını, beslenme şekillerini ve yavrularını görüp, incelediler. Gezi sırasında deve kuşları ile ilgili öğrendikleri bilgiler öğrencilerimizin çok ilgisini çekti ve şaşırttı. Örneğin:

"Bir deve kuşunun tekmesi ormanlar kralı aslanın ölümüne sebep olabilirmiş. Deve kuşlarının gözleri beyninden büyükmüş. Bir deve kuşu yumurtası, 20 tavuk yumurtasına eşitmiş. Bir kesme şekeri 1,5 km uzaklıktan görebilirmiş. "gibi daha pek çok bilgiyle dönen öğrencilerimiz için çok verimli, güzel bir gezi oldu.

Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Nurcan Karslıoğlu Kara'ya öğrencilerimize gösterdiği ilgiye çok teşekkür ediyoruz.

2. Sınıf Bölüm Öğretmenleri

19.10.2018