10.FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENLERİ PAYLAŞIM ZİRVESİ

10.FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENLERİ PAYLAŞIM ZİRVESİ

7-8 Eylül 2019 tarihinde Marmaris Üreten Çocuklar Akademisi Derneğinin üstlendiği Fen Bilimleri paylaşım zirvesine okulumuz Fen Bilimleri öğretmenlerinin tamamı katılım sağlamıştır. Fen bilimleri öğretmenlerine, "Bir öğretmen değişir, bir Dünya değişir." anlayışını kazandırmayı hedefleyen paylaşım toplantısının onuncusu gerçekleştirilmiştir. Biz, eğitimcinin eğitiminin, eğitim sistemimizdeki birçok sorunun çözümüne yardımcı olacağına, deneyimlerimizin ve sorun odaklı paylaşımın bizi güçlendirdiğine, öğrencilerin çeşitli kaynaklardan bilgiye erişimine yardımcı olabilmek için daha donanımlı hale gelmemiz gerektiğine inanıyoruz.

Toplantıda, her öğretmenin 4 sınıf ve ortalama 100 öğrenci ile paylaştığı pratik uygulama, örnek ve çalışmalarının, geniş bir ağ üzerinden tüm Türkiye'ye yayılması, bilgi, birikim ve deneyim paylaşımlarının mesleki gelişimlerine katkı sağlaması sağlanmıştır.

Armutalan Kültür Merkezi'nde Fatih AKYÜZ'ün açılış konuşmasıyla başlayan programın ilk bölümü, Doç. Dr. Sedef CANBAZOĞLU BİLİCİ'nin "Dijital Çağda Fen Bilimleri Öğretmeni Olmak", Uğur SARIÇAM'ın "STEM Gelecektir" başlıklı konuşmalarıyla devam etmiş, SİFİGU ekibinin deney gösterisiyle son bulmuştur. Programın ikinci bölümü Çağdaş Bilim Koleji'nde atölyeler ile devam etmiştir. Son bölüm ise gece gözlemi, astronomi üzerine sohbetler ve atölyeler ile tamamlanmıştır.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen yaklaşık 300 Fen Bilimleri Öğretmenin katıldığı etkinlikten yeni fikirlerle dönen öğretmenlerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyoruz.


09.09.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.