BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM

 

     Teknoloji her yerde! Evde, okulda, markette, sinemada, yolda.. Günlük hayatın her alanında bilgisayar, telefon, televizyon derken makinalarla sarılmış etrafımız. İzliyoruz, dinliyoruz, okuyoruz, öğreniyoruz, haberleşiyoruz. Bu teknoloji ile başka neler yapabiliriz?

     Gelecekte çocuklarımızın ne olmak istediklerini sorduğumuzda öğretmen, doktor, mühendis, astronot, pilot vb. meslekleri örnek veriyorlar. Çağımızda her meslek teknoloji ile iç içedir.

     Teknolojiden sadece yararlanmamalıyız. Onu daha verimli ve güvenli kullanmalıyız. İletişim çağında fark edilmek, kendini doğru anlatmakla mümkündür. Fotoğraf, video, müzik.. Kendini ifade etmenin bin bir yolu teknoloji ile seni bekliyor. İlgi alanlarını birçok teknoloji ile harmanlayabilirsin.

     İlginç ve yaratıcı bir fikrin mi var? Fikrini uygun kişilerle paylaş ve teknoloji yardımıyla birlikte geliştir. Sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağla!

     Öğrenirken Eğlen, Eğlenirken Üret, Üretirken Paylaş, Paylaşırken Uygula.

     Oynadığımız her oyun da ve kullandığımız her programın arka planında kusursuz bir yazılım vardır. Bu mantığın nasıl işlediğini, hayatımızdaki yerini ve teknolojinin dilini öğrenmek için bilişim teknolojileri ve yazılım dersi önemlidir. Bu evrensel yazılım dilini öğren, önce yazılıma hükmet, sonra bilgin ile bilgi üret. Gelecek senin ve bu geleceği ismini yazdırmak senin tercihin.

     Bir gün gelecek teknoloji her yerde sana gerekli olacak. O gün hazır olmak, " Ben teknolojiye hakimim" diyebilmek için bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin önemini iyi bilmelisin.

     Bilişim Teknolojileri alanın da okulumuzun programı dahilinde "Kodlama Eğitimi" adı altında öğrencilere yazılımın temel yapıları öğretilmekte ve öğrencilere bu yapılarla kendi animasyon ve programlarını oluşturulması için çalışmalarımız devam etmektedir.

     "Uzaktan Eğitim" bölümümüz de öğrencilerle birlikte seçilen konularla ilgili ekran video çekim ve anlatım dokümanlarımız bulunmaktadır. Öğrenciler uzaktan eğitim(E-Learning) ile bilişim alanında ki birçok yapıyı kendi uygulamaları ile pekiştirmiş olmaktadırlar.

     "Web Tasarımı" bölümünde öğrencilerimiz bir web sitesinin nasıl ve hangi bölümlerden oluştuğunu, arka planda ki kodların yapısını ve kullanılışını uygulamaları ile pekiştirmiş oldular. Kendi çalışmaları ve komutlarıyla örnek web sitelerini oluşturup, günümüz de birçok alanda ve sektör de kullanılan web sitelerin yapımını öğrenmiş oldular.

     "Görsel Tasarım" alanında öğrencilerimiz bilişim çağında artık görselliğin çok büyük bir önem taşıdığını bilerek görsel tasarım alanında da çalışmalarıyla kendi tasarım ve modellerini çıkartmaktadırlar.

     Bilişim teknolojileri alanında çok yönlü gelişim için doğru yerdesiniz.

     Gelecek nesillerin daha ileri seviye teknoloji üreten ve araştırma-geliştirmeye önem veren bir birey olabilmesi için çalışmalarımız devam ediyor.

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.