ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZOOLOJİ KOLEKSİYONU GEZİSİ

29 Mayıs 2024 tarihinde 5. Sınıfların fen bilimleri dersi "Canlıların Sınıflandırılması" ünitesi ve "Biyoçeşitlilik" konuları kapsamında Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümüne bağlı Zooloji Koleksiyonu'na gezi düzenlendi.

Öğrencilerimiz Zooloji Koleksiyonu'nda doğal yollarla ölmüş hayvanların çeşitli yöntemlerle nasıl korunup saklandığını öğrendi. Özellikle cenin halinde kavanozlarda özel solüsyonlarda saklanan hayvanlar, yırtıcılar ve mutasyona uğramış canlılar öğrencilerimizin ilgi odağı oldu. Nesli tükenmiş, nesli tükenme tehlikesi altında olan veya biyolojik çeşitliliği oluşturan farklı hayvanların resimlerini, iskeletlerini görüp inceledi.

Geziyi düzenleyen fen bilimleri bölümüne ve açıklamalarıyla öğrencilerimizi aydınlatan biyoloji bölümü akademisyenlerine teşekkür ederiz.

04.06.2024