TUMPA TUMPA SAKIN KAYBOLMA

Okulumuzun ikinci sınıf öğrencileri, Güzin Öztürk'ün yazdığı Tumpa Tumpa Sakın Kaybolma adlı kitapla yeni maceralara çıkmaya devam ediyor. Önce istek ve ihtiyaçlarımızın ne olduğunu; sonra 'alışveriş çılgınlığı' ve 'balık istifi' kavramlarını tartıştığımız bu kitabımız, aslında çocuklarımıza sahip olduklarımızın ne kadar kıymetli olduğunu anlattı.

Kitabın ilk görevinde, evimizdeki eşyalarla bir yığın oluşturduk ve bu görüntünün bizi mutlu etmediğini gördük. Evde var olanın üzerine, ihtiyacımız olmayanları da alırsak neler olabileceğini konuştuk. Daha sonrasında ise kitap kahramanının sevimli oyuncağı 'Tumpa' ile tanıştık.

Kitabın 'sihirli kart' dediği kredi kartlarıyla oturduğumuz yerden alışveriş yapar olduğumuz günümüz dünyasında, fazlasına gerek duymadan elimizdekilerin kıymetini bilmenin gerekliliğiyle yeni maceralara yelken açmaya devam ediyoruz.

08.05.2023