3 Mart Azizoğlu İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, bu yıl da Cambridge ESOL sınavlarında başarılı sonuçlara imza attı. Dünyanın 140 farklı ülkesinde uygulanan Cambridge ESOL sınavlarına katılan öğrencilerimiz, çeşitli seviyelerde elde ettikleri başarılı sonuçlarla İngilizce dil yeterliliklerini belgeleyerek uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar almaya hak kazandı.
Öğrencilerimiz, hazırlık sınıfından 8. sınıfa kadar Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) doğrultusunda hazırlanan eğitim programı ve seçilen materyallerle Cambridge sınavlarına hazırlanıyor. Uluslararası bir standart olan CEFR, öğrencilerin yabancı dil becerilerinin farklı düzeylerde tanımlanmasını ve ölçülmesini sağlıyor.
ESOL kapsamında uygulanan Cambridge YLE sınavları, 7-14 yaş aralığındaki öğrencilerin İngilizce dil becerilerini okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarında değerlendirmek üzere hazırlanıyor. İngiltere'de hazırlanan ve değerlendirilen sınavlar, uluslararası geçerliliğe sahip bulunuyor.
Cambridge YLE sınavları, okulumuzda British Council'ın İstanbul'daki resmi temsilcisi Study-in UK tarafından gerçekleştirildi.
Öğrencilerimizin hazırlık sınıfından 8. sınıfa kadar sürdürülen İngilizce eğitimleri sonucunda CEFR kapsamında B1+ ve B2 seviyelerinde mezun olmaları, okulumuzun yabancı dil eğitimindeki kurumsal hedeflerinden birinin daha gerçekleştiğini ortaya koydu.
Bu başarıda emeği bulunan İngilizce öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.