GELENEKSEL ÇEK KİTAP FUARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

GELENEKSEL ÇEK KİTAP FUARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Çek Kitap Fuarı, 08.45'te yapılan açılış konuşması ile başladı. Edebiyat dünyasını ve okurları bir araya getiren bu önemli etkinlik büyük ilgi gördü. 9 farklı yazarın katılımıyla gerçekleştirilen fuarda, 40'tan fazla yayınevi stant açarak ziyaretçilere geniş bir yelpazede kitap seçenekleri sundu. Etkinlik boyunca düzenlenen, yazar söyleşileri ve atölye çalışmaları, katılımcılara akıllarda uzun süre kalacak anlar yaşattı.

30 Mayıs'ta ünlü yazar Ahmet Ümit, okuyucularıyla buluştu. Ahmet Ümit'in katılımı, fuara büyük bir coşku kattı ve imza almak isteyen okurlar ve öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdu. Yazarın söyleşisi de yoğun ilgi gördü ve birçok edebiyatsever Ahmet Ümit'i dinlemek için okulumuz konferans salonunda bir araya geldi.

Bir sonraki gün, 31 Mayıs'ta, Buket Uzuner fuarın konuklarındandı ve edebiyat tutkunlarıyla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Uzuner, okurlarıyla ve okulumuz öğrencileriyle buluşup eserlerini imzalarken kurduğu sıcak ve samimi diyalog, fuarın en unutulmaz anlarından biri oldu.

Fuarın diğer yazar konuklarından olan yaptıkları atölyelerle Meryem Ermeydan, Alper Karaağaç, Toprak Işık ve Merve Ergenoğlu büyük ilgi gördü. Hicabi Demirci'nin anlatımıyla zenginleştirdiği karikatürlerinin görsel sunumu büyük beğeni toplarken, Aslı Alper'e de çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Hüseyin Keleş'in imzasında ise uzun kuyruklar oluştu.

Geleneksel 3. Çek Kitap Fuarı, edebiyat dünyasına ve okurlara sunduğu bu zengin ve renkli programla öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm katılımcılarla kitaplar arasında kültürel bir köprü olmaya bu yıl da devam etti. Etkinliğin, kitap ve edebiyat sevgisini yaygınlaştırmak adına önemli bir rol oynadığı bir kez daha gözler önüne serildi. Çek Özel 3 Mart Eğitim Kurumları yerleşkesinde gerçekleştirilen bu anlamlı buluşmanın, önümüzdeki yıllarda da devam etmesi ve daha geniş kitlelere ulaşması dileğiyle, fuar başarılı bir şekilde sona erdi.


04.06.2024

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.