ELEKTRONİK YAZILIM EĞİTİMİ

Özel 3 Mart Eğitim Kurumları robotik eğitimleri içerisinde elektronik yazılım eğitimleri hem bilgisayarsız eğitim setleri hem de bilgisayar etkileşimli eğitim setleri ile verilmektedir. Öğrencilerimiz elektronik bilgilerini geliştirirken, fen bilimlerinde öğrendikleri konuları somutlaştırıyorlar ve matematik bilgilerini somut materyallerden genel sensör bilgilerinde kullanarak kendi ürünlerini oluşturuyorlar.

Öğrencilerimiz ile bilgisayarsız elektronik eğitim seti olarak Snap Circuits eğitim setlerini kullanmaktayız. İlkokul seviyesinde verdiğimiz bu eğitim seti ile öğrencilerimize elektroniğin dünyasını tanıtıyor, fen bilimleri ve matematik disiplinleri ile arasında nasıl etkileşimli bir bağ oluşturulabileceğini görüyoruz. Bilgisayar Etkileşimli Arduino setlerimiz ile sensörleri ve motorları kullanarak akıllı sistemler ve araçlar üretiyoruz. Bu oluşturduğumuz ürünleri kodlayarak otonom birer cihaz haline getiriyoruz.

Snap Circuits bilgisayarsız olarak kullanılabilen elektronik devreler oluşturulabilen eğitim setidir. Öğrenciler bu eğitim seti ile güç ünitesi, voltaj, seri bağlama, paralel bağlama, led ve motor ünitesi kontrolü gibi işlemleri güvenli ve somut bir şekilde öğrenebiliyorlar.

Arduino elektronik ile iligli olan her insanın kolayca kullanabilmesi için geliştirilmiş açık kaynaklı bir mikrokontrolcü platformudur. Arduino kullanarak çeşitli sensörlerden gelen sinyalleri okuyabilir, ışık yakıp söndürebilir, motor çalıştırabilir; kısacası aklınıza gelebilecek tüm elektronik uygulamaları yapabilirsiniz.