YAŞAM BECERİLERİ KULÜBÜ İLE SANATA YOLCULUK

YAŞAM BECERİLERİ KULÜBÜ İLE SANATA YOLCULUK

Yaşam Becerileri Kulübü olarak öğrencilerimize sosyal yaşamlarında kültür-sanat faaliyetlerini takip ederek bunu bir yaşam felsefesi olarak benimsemelerini sağlamak amacıyla Bursa Kent Müzesinde ziyarete açılan 4 önemli sergiyi gezdirdik.

Aynı zamanda Sosyal Bilgiler projesi olarak da okulumuzda geliştirmeye çalıştığımız değerlerimizden  "Empati" konusunda da ele alan ve plastik sanatlar dünyasında farklı disiplinlere sahip sanatçıların Suriye, Arakan ve dünyanın pek çok ülkesinde yaşanan sıkıntıları ele aldığı Uluslararası bir sergiyle gezimize başladık. Sergide 15 ülkeden 23 sanatçının empati kavramını nasıl belirlediklerini ve öğrencilerimizin bu yolla güncel sanat perspektifinden düşünmeyi ve bilinçlenmeyi özümseyerek sosyal sorumluluk bilinciyle irdelenmeleri hedefledik.

Bu serginin yanı sıra Darülmuallim'de ressam Şevket Dağ'ın talebesi olan Malik Aksel ile zaman mekan soyutlaması içinde çoban figürleri ile tanınan Ömer Kaleş'in de önemli eserleri tanıma ve gözlemleme şansı elde ettiler. Gezinin son bölümünde "Uludağ'da Zaman" konulu fotoğraf sergisini gezen öğrencilerimiz geçmişte Uludağ'da sosyal hayatın örneklerini gösterecek bir yolculuk yaparak keyifli dakikalar geçirdiler. 


18.02.2020

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.