YAZAR ALMİLA AYDIN OKULUMUZDAYDI

Çocuk kitapları yazarı Almila AYDIN 3. sınıf öğrencileri ile buluştu. "Yazmanın Kolaylıkları" adlı söyleyişi ile öğrencilere yazarlığın püf noktalarını anlatan yazara öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

1992 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünden mezun olan yazar, 1992 ve 1996 yıllarında kısa bir süre Amerika'da bulundu. Aynı yıllar içinde California Üniversitesinde İngilizce öğrenimi gördü. Altın Kitaplar Yayınevinden; Gezgin Dedektifler ve Huysuz, Sakar, Korkak ve Yalnız Baykuş'un Anıları isimli dizileri yayınlanmıştır.

Yazmanın en temel kuralının çok okumak olduğunu vurgulayan yazarımız öğrencilerimizin tüm sorularına cevap verdi. Yazar hayal kurmanın, yazma denemeleri yapmanın, gözlem yapmanın yaratıcılığı geliştirdiğine dikkat çekti.

Öğrencilerimize günlük tutarak yazma sürecine başlamalarını tavsiye etti. Yazma serüvenine yolculuk yapan miniklerimizin gözlerindeki sevinç kadar sordukları güzel sorularda duyulmaya değerdi.

Soruların ardından okudukları kitapları yazarımıza imzalatmanın mutluluğunu yaşadılar.

Çok yararlı olan bu söyleyiş için Almila AYDIN'a teşekkür ediyoruz.

31.12.2015