ADIM ADIM TÜRKİYE BİLGİ YARIŞMASI

ADIM ADIM TÜRKİYE BİLGİ YARIŞMASI

Genel koordinatörlüğü Sosyal Bilgiler öğretmeni Meryem Alaçam'ın yaptığı,  sunum ve hazırlık aşamasında ise Sosyal Bilgiler öğretmenleri Zehra Karakuş ve Caner Burak Taner'in görev aldığı, Sosyal Bilgiler dersi kazanımlarının yanı sıra genel kültür sorularından oluşan Adım Adım Türkiye bilgi yarışması yıl boyunca öğrendiğimiz bilgilerin eğlenceli bir ortamda sınanması ve pekiştirilmesi amacıyla 5. ve 6. Sınıflardan belirlenen 4 er öğrencinin katılımı ile oldukça rekabetçi ve renkli bir ortamda hayat buldu. Bilgi yarışması sorularının görsel içerikli ve sesli olması tüm öğrencilerin dikkatini çekerken eğlenmelerini de sağlamıştır.

Ayrıca zümre etkinliklerinin yer aldığı sunum,  Türkiye de ve özellikle de Bursa ilimiz de  Unesco tarafından dünya mirası listesine alınan eserlerin gösterildiği video ((Unesco Bursa videosu için Video galerisine bakabilirsiniz) öğrencilerimiz tarafından ilgiyle  izlenmiştir.

Türkçe Öğretmenimiz Esvet Köse, Matematik Öğretmenimiz Şerife İzin ve Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Özen Özkan'ın Jüri olarak yer aldığı yarışma oldukça çekişmeli geçti. Sınıflar arası puan farkının çok az olması yarışmayı heyecanlı hale getirirken öğrencilerimizin Sosyal Bilgiler alanıyla ilgili soruların tamamına yakınını doğru yanıtlamaları zümremizi oldukça mutlu etmiştir. 5C ve 6D sınıfları kendi kategorilerinde  1. oldular.

Yarışmanın finalin de 5. Sınıf öğrencilerimiz Poyraz Özler, Billur Zeynep Çimenler, Demre Şen,  Özner Efe Keskin,  Alya Yeşilbağ ve Lara Çakıcı'dan oluşan RAP-SOS Grubu kendi hazırladıkları, Sosyal Bilgiler dersini konu alan rap parçası ve eşliğinde de dans gösterisiyle eğlenceli bir atmosfer oluşmasını sağlayarak izleyicilere keyifli anlar yaşattılar.(İzlemek için video galerisine bakabilirsiniz )


18.05.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.